تا سپیده...| یادداشت های گاه و بی گاه اسماعیل معنوی

تا سپیده...| یادداشت های گاه و بی گاه اسماعیل معنوی

کمی دغدغه دارم

طبقه بندی موضوعی
حضرت خدیجه
چند روز قبل یکی از روحانیون پیشنهاد جالبی مطرح کرده بود که در روز وفات حضرت خدیجه (سلام و درود خدا بر او باد) همه دخترانشان را خدیجه صدا بزنند:

«سخن از یک نامِ غریب است. نامی که در بین اسامی دختران ایرانی هر روز کمتر می شود؛ نام یک مادر؛ مادر مهربان همه ما.

همیشه برایم این "غربت" عجیب بوده! زیرا اسباب شهرت و محبوبیت تماما در او و تاریخچه زندگی اش جمع است؛ اما کوتاهی ما و شاید عوامل تاریخی دیگری باعث شده ما او را در حد شأنش تجلیل نکنیم و در بین مسلمین آن طور که شایسته ی حق اوست تکریم نشود.

کسی که نزد خدا و پیامبر اعظم از اهمیت و مرتبت خاص و والایی برخوردار بود.خانم بزرگواری که رسول خدا، برای وفات او، به جای روز عزا، "سال حزن و غم" اعلام کرد؛ عام الحزن!» +


 خب بحمدالله این پیشنهاد قشنگ انعکاس خوبی هم داشت. اما برای اینکه این نام زیبا ترویج بیشتری یابد و یاد بانوی بزرگ اسلام در اذهان بیشتر تداعی شود باید برنامه ریزی جامعی کرد. اول از همه باید مردم ما با مقامات و درجات والای این بانوی بزرگ بیشتر آشنا شوند که این مهم خود تاثیر بالایی در افزایش شناخت و معرفت و ارادت به ایشان دارد.

استاد ابوالفضل عابدینی در این خصوص می گوید:
«در تاریخ، چهار زن با فضیلت وجود دارد که از آنها به خوبی نام برده شده است؛ آسیه زن فرعون، مریم بنت عمران (س)، حضرت خدیجه همسر پیامبر اکرم(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س).
حضرت خدیجه(س) به عفت، پاکدامنی، زیبایی، ثروت و عقل و ذکاوت معروف بوده و به سیده قریش و طاهره شهرت داشته اند.
زنی با چنین ویژگی هایی دارای خواستگاران بی شماری است ولی ایشان به همه آنها جواب رد داده و خودشان از پیامبر(ص) خواستگاری کرده و با ایشان ازدواج می کنند.»
***
و اما کلامم را کوتاه میکنم و یک پیشنهاد کاربردی و فوری ارائه میکنم. به گفته مسئولین ثبت احوال پس از پخش سریالهای تلویزیونی نام شخصیت های مثبت فیلم به شدت برای مردم محبوب می شود و بعنوان مثال:
«همزمان با پخش سریال‌های "میوه ممنوعه" و "پنج کیلومتر تا بهشت" تمایل به انتخاب نام‌ها "هستی" و "آیدا" که شخصیت‌های اصلی این سریال‌ها بودند در کشور افزایش یافت. در سال 85 نام ستایش رتبه پنجم را داشته و به مراتب فراوانی آن افزایش یافته و سال گذشته و امسال سومین نام پرطرفدار در کشور بوده است. امسال هم فراوانی نام "آیدا" افزایش یافته و فراوانی نام "هستی" در حال افزایش است." (توضیح:  28 بهمن 90)» منبع: +

هستی، ستایش، آیدا و رها هم نام های بدی نیستند اما مبنا و مفهوم دینی و اسلامی داشتن تاثیرات بسیاری برای ما دارد که حیف است از
آن محروم شویم . چه نیکوست که رسانه ملی و سینماگران ما از نام زیبای خدیجه برای شخصیت های مثبت فیلم ها و سریال ها بیشتر استفاده کنند تا انشااله کم کم گوشمان به این نام زیبا بیشتر "خوش" بشود.

نظرات (۱)

سلام

آیا واقعا اتنخاب نام حضرت خدیجه (س) برای شخصیت رها به عنوان دختر معتاد، فراری، رابطه دار با جنس مخالف مناسب است؟؟؟

 

پاسخ:
سلام. انتقاد من به منش و شیوه کلی صداوسیما بوده و نامی از فیلم مادرانه ذکر نکرده ام. آمارها نشان می دهد که استفاده از نام هایی که در سریال ها برای شخصیتهای مثبت استفاده می شود در جامعه رواج چشم گیری پیدا می کند.

البته که نمی بایست برای شخصیت منفی نام حضرت خدیجه (سلام الله علیها) را انتخاب می کردند!

تشکر از شما 
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی